W. E. ELi vaba liikumise õiguse andmisest keeldumise kohta Küprosel

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petitsiooni esitaja väidab, et Küpros rikub direktiivi 2004/38/EÜ, mis käsitleb Euroopa Liidu kodanike ja nende pereliikmete õigust liikuda ja elada vabalt liikmesriikide territooriumil, jättes tema abikaasa, kes on Saksamaal elav Türgi kodanik, ilma õigusest siseneda riiki ilma viisata. Petitsiooni esitaja väidab, et tema abikaasa ei saa isegi broneerida lendu Küprosele, kuna Küpros on kehtestanud kõikidele lennuettevõtjatele kohustuse nõuda Türgi kodanikelt viisat. Petitsiooni esitaja nõuab vaba liikumise direktiivi järgimist ja seab ühtlasi kahtluse alla selle, kuidas Küpros tõlgendab otsust nr 565/2014/EL, millega kehtestatakse välispiiridel isikute kontrollimise lihtsustatud kord, mille alusel Bulgaaria, Horvaatia, Küpros ja Rumeenia tunnustavad ühepoolselt teatavaid dokumente võrdväärsena oma riigi viisadega.

Link to the petition

Image with QR code