Handelspolitik

Privind reducerea utilizării de ambalaje de plastic pentru fructe și legume

Michelle Wiesner
  1. Launched 20/05/2020
  2. Time remaining 9 months

Petiționara subliniază faptul că fructele și legumele sunt comercializate, din ce în ce mai mult, în ambalaje de plastic. În opinia sa, ambalajele de plastic reprezintă o amenințare la adresa mediului și au consecințe grave asupra sănătății oamenilor. Ea consideră că Directiva 94/62/CE, astfel cum a fost modificată, și Directiva (UE) 2019/904 nu abordează această problemă suficient. În sfârșit, petiționara invită Parlamentul European să solicite Comisiei revizuirea Directivei 94/62/CE pentru a reduce producția de ambalaje de plastic și utilizarea acestora în UE, subliniind faptul că fructele și legumele sunt comercializate, din ce în ce mai mult, preambalate în plastic.

Thank you for your support, Michelle Wiesner