Handelspolitik

Michelle Wiesner német állampolgár által benyújtott 1233/2019. sz. petíció a gyümölcsök és zöldségek műanyag csomagolóanyagba történő csomagolásának visszaszorításáról 

Michelle Wiesner
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
7 Supporters 7 in Europäische Union
1% from 500 for quorum
  1. Launched 20/05/2020
  2. Time remaining 9 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

A petíció benyújtója rámutat, hogy a gyümölcsöket és zöldségeket egyre inkább műanyag csomagolásban értékesítik. Véleménye szerint a műanyag csomagolás veszélyt jelent a környezetre, és súlyos következményekkel jár az emberek egészségére nézve. Úgy véli, hogy a módosított 94/62/EK irányelv és a 2019/904/EK irányelv nem kezeli kellőképpen ezt a problémát. Végezetül a petíció benyújtója arra kéri az Európai Parlamentet, hogy kérje fel a Bizottságot a 94/62/EK irányelv felülvizsgálatára annak érdekében, hogy csökkenjen a gyümölcsök és zöldségek műanyag csomagolásának gyártása és használata az EU-ban. A petíció benyújtója rámutat arra, hogy a gyümölcsöket és zöldségeket egyre gyakrabban értékesítik előre csomagolt műanyagból.

Thank you for your support, Michelle Wiesner

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now