Handelspolitik

Michelle Wiesner német állampolgár által benyújtott 1233/2019. sz. petíció a gyümölcsök és zöldségek műanyag csomagolóanyagba történő csomagolásának visszaszorításáról

Michelle Wiesner
Collection finished
  1. Launched May 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója rámutat, hogy a gyümölcsöket és zöldségeket egyre inkább műanyag csomagolásban értékesítik. Véleménye szerint a műanyag csomagolás veszélyt jelent a környezetre, és súlyos következményekkel jár az emberek egészségére nézve. Úgy véli, hogy a módosított 94/62/EK irányelv és a 2019/904/EK irányelv nem kezeli kellőképpen ezt a problémát. Végezetül a petíció benyújtója arra kéri az Európai Parlamentet, hogy kérje fel a Bizottságot a 94/62/EK irányelv felülvizsgálatára annak érdekében, hogy csökkenjen a gyümölcsök és zöldségek műanyag csomagolásának gyártása és használata az EU-ban. A petíció benyújtója rámutat arra, hogy a gyümölcsöket és zöldségeket egyre gyakrabban értékesítik előre csomagolt műanyagból.

Thank you for your support, Michelle Wiesner

openPetition international