Handelspolitik

Dėl vaisių ir daržovių plastiko pakuočių naudojimo masto sumažinimo

Michelle Wiesner
  1. Launched 20/05/2020
  2. Time remaining 9 months

Peticijos pateikėja pabrėžia, kad vaisiai ir daržovės vis dažniau parduodami supakuoti į plastiko pakuotes. Peticijos pateikėjos nuomone plastiko pakuotės kelia grėsmę aplinkai ir daro didelį poveikį žmonių sveikatai. Peticijos pateikėja mano, kad iš dalies pakeista Direktyva 94/62/EB ir Direktyva (ES) 2019/904 nepakankamai sprendžia šią problemą. Galiausiai, peticijos pateikėja ragina Europos Parlamentą paprašyti Komisijos peržiūrėti Direktyvą 94/62/EB, siekiant sumažinti vaisių ir daržovių plastiko pakuočių gamybos ir naudojimo mastą ES, ir nurodo, kad vaisiai ir daržovės vis dažniau parduodami jau supakuoti į plastiką.

Thank you for your support, Michelle Wiesner