Privind presupuse încălcări ale Directivei 2004/38 de către Suedia

3. Připravit podání
  4. Dialog s příjemcem
  5. Rozhodnutí

Toto je petice online Evropského parlamentu .

forwarding

Petiționarul deplânge presupusa încălcare de către Suedia a dreptului UE, și anume: refuzul din partea Skatteverket (autoritatea fiscală din Suedia) de a emite un „personnummer” (număr personal de identificare) și de a acorda asigurare completă unui membru al familiei unui cetățean al UE.Petiționarul citează Directiva 2004/38 și procedura de constatare a neîndeplinirii obligațiilor 2007-4081, care a fost închisă în urma asigurărilor primite din partea autorităților suedeze, dar deplânge faptul că, după 10 ani, problema nu a fost încă rezolvată, așa cum demonstrează petiția sa și petiția nr. 1211/2017, care face referire la o problemă similară.Petiționarul este cetățean britanic cu drept de ședere permanentă în Suedia. Soția acestuia, de cetățenie rusă, este membră a familiei unui cetățean al UE și deține în prezent al doilea permis de ședere pe cinci ani. Potrivit petiționarului, soției sale i s-a comunicat că poate beneficia de un „număr de coordonare” care poate fi „reînnoit anual”, în locul unui număr personal de identificare. Petiționarul susține că, pe baza acestui lucru, autoritatea fiscală din Suedia poate să perceapă impozite de la soția sa fără a-i oferi însă acesteia niciunul dintre beneficiile de care dispune un rezident legal, precum deschiderea un cont bancar, plata facturilor sau utilizarea site-urilor administrației publice centrale.

Odkaz na petici

Obrázek s QR kódem

Odtrhávací lístek s QR kódem

download (PDF)

rozprava

Zatím žádný argument PRO.

Zatím žádný argument CONTRA.

Pomozte posílit občanskou účast. Chceme, aby vaše obavy byly vyslyšeny a zůstaly nezávislé.

Povýšte nyní