O domnevnem nespoštovanju Direktive 2004/38 na Švedskem ,

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagatelj peticije obžaluje, da Švedska ne izpolnjuje zakonodaje EU, in sicer: Skatteverket (švedski davčni organ) je zavrnil izdajo „personnummer“ (osebne identifikacijske številke) in celovitega zavarovanja družinskemu članu državljana EU.Vlagatelj peticije se sklicuje na Direktivo 2004/38 in primer kršitve 2007-4081, ki je bil zaključen po zagotovilih, ki so jih podali švedski organi, vendar obžaluje, da je težava po 10 letih še vedno prisotna, kot dokazuje njegova peticija in peticija št. 1211/2017, ki obravnava podobno zadevo.Vlagatelj peticije je državljan Združenega kraljestva s pravico do stalnega prebivanja na Švedskem. Njegova žena, državljanka Rusije, je registrirana kot družinski član državljana EU, trenutno pa je v veljavi njeno drugo 5-letno dovoljenje za prebivanje. Vlagatelj peticije pravi, da je bilo ženi rečeno, da lahko namesto osebne identifikacijske številke dobi „koordinacijsko številko“, ki se „podaljšuje vsako leto“. Trdi, da to Skatteverket omogoča, da se ženi zaračunavajo davki, ne zagotavlja pa ji nobenih ugodnosti kot osebi s prebivališčem v državi, kot so odprtje bančnega računa, plačevanje računov ali uporaba spletnih storitev državne uprave.

Link to the petition

Image with QR code