2004/38 irányelv Svédország általi állítólagos megsértéséről

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy Svédország nem tartja be az uniós jogot, nevezetesen: a Skatteverket (svéd adóhatóság) elutasítja a „personnummer” (személyi azonosító szám) kiadását, valamint az uniós polgár családtagja teljes körű biztosítását.A petíció benyújtója a 2004/38 irányelvre és a 2007–4081. sz. kötelezettségszegési eljárásra hivatkozik, amelyet a svéd hatóságok által nyújtott biztosítékokat követően lezártak, de sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy 10 évvel később még mindig fennáll a probléma, amint azt a petíciója és a 1211/2017. számú petíció is bizonyítja, amely egy hasonló kérdésről szól.A petíció benyújtója brit állampolgár, aki tartózkodási joggal rendelkezik Svédországban. Orosz felesége uniós polgár családtagjaként szerepel a nyilvántartásban, és jelenleg a második 5 éves tartózkodási engedélye van. A petíció benyújtója szerint feleségét arról tájékoztatták, hogy „évente megújítandó” „koordinációs számmal” rendelkezhet, a személyi azonosító szám helyett. Ez – állítása szerint – lehetővé teszi, hogy a Skatteverket adót vessen ki a feleségére, de nem biztosítja a jogszerű lakos számára járó ellátásokat, mint például a bankszámla működtetése, a számlák kifizetése vagy a kormányzati honlapokkal való kapcsolattartás.

Link to the petition

Image with QR code