Environment

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksts attiecas uz lindāna — kancerogēnas ķīmiskas vielas, kas agrāk bieži tika izmantota insekticīdu ražošanā — klātbūtni O Porriño pašvaldībā, Spānijā. Aptuveni pirms 60 gadiem privāts uzņēmums ražoja lindānu netālu no šī rajona, uzkrāja vairāk nekā 1000 tonnu šīs vielas un tās nelikvidēja pienācīgā veidā. Tagad tas ir dzīvojamais rajons, un lūgumraksta iesniedzējs izsaka bažas par šā rajona iedzīvotāju veselības apdraudējumu, jo lielākajā daļā ES valstu lindāns ir aizliegts. Viņš apgalvo — neraugoties uz šo aizliegumu, varas iestādes nav veikušas nekādu darbību. Lūgumraksta iesniedzējs arī izsaka bažas par piesārņojumu Louro upē, kas tek cauri O Porriño. Viņš aicina Eiropas iestādes aizsargāt šo reģionu, nodrošinot, ka Spānijas iestādes izmeklē lindāna klātbūtni šajā apvidū un izstrādā Ūdens pamatdirektīvā noteiktos rīcības plānus, lai likvidētu bīstamas vielas. Lūgumraksta iesniedzējs arī pieprasa, lai tiktu noteiktas pieļaujamās heksahlorcikloheksāna (HCH) robežvērtības ūdenī, kas ir paredzēts cilvēku patēriņam, un lai Eiropas Komisija ierosinātu tiesību aktu par augsnes aizsardzību.

Link to the petition

Image with QR code