Environment

în numele Esquerda Unida de O Porriño (EU-SON), privind contaminarea cu lindan în O Porriño, Spania

3 supporters 3 in European Union

Collection finished

3 supporters 3 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiția se referă la prezența lindanului, o substanță chimică cancerigenă care a fost anterior întâlnită în mod obișnuit în insecticide, în municipalitatea O Porriño, Spania. Cu aproximativ 60 de ani în urmă, o întreprindere privată a fabricat lindan într-o fabrică din apropierea zonei, a acumulat mai mult de 1 000 de tone și nu a eliminat-o în mod corect. Zona este acum rezidențială, iar petiționarul este preocupat de riscul pentru sănătatea populației din zonă, deoarece lindanul este interzis în majoritatea țărilor din UE. El susține că autoritățile nu au luat niciun fel de măsuri, în ciuda interdicției. De asemenea, petiționarul își exprimă îngrijorarea cu privire la poluarea râului Louro, care trece prin O Porriño. El solicită instituțiilor europene să protejeze regiunea asigurându-se că autoritățile spaniole vor efectua o investigație privind prezența lindanului în zonă și vor stabili planurile de acțiune impuse de Directiva-cadru privind apa pentru a elimina substanțele periculoase. Petiționarul solicită, de asemenea, să se stabilească anumite limite pentru prezența HCH în apa destinată consumului uman, iar Comisia Europeană să propună o legislație privind protecția solului.

Link to the petition

Image with QR code