Environment

Par ātrgaitas līnijas būvniecību starp Marčenu un Osunu Seviļas provincē (Spānija)

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka Andalūzijas autonomā apgabala valdība 2018. gada 15. jūnijā pieņēma ex post ietekmes uz vidi novērtējumu par ātrgaitas dzelzceļa līnijas būvniecību posmā starp Marčenu un Osunu. Ar ietekmes uz vidi novērtējumu tā cenšas apiet Eiropas Savienības Tiesas 2016. gada 24. novembra spriedumu (C-461/14), grozot sākotnējo 2006. gada 24. novembra deklarāciju par ietekmi uz vidi. Lūgumraksta iesniedzējs norāda, ka Eiropas Savienības Tiesas nolēmumā ir norādīts, ka, tā kā Spānija nav pieņēmusi nepieciešamos pasākumus savvaļas putnu aizsardzībai, pastāv risks, ka varētu pasliktināties dabisko dzīvotņu un sugu dzīvotņu stāvoklis īpašajā aizsargājamajā teritorijā "Campiñas de Sevilla". Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka ietekmes uz vidi novērtējums tika pieņemts pēc tam, kad liela daļa darba jau bija uzsākta un ietekme jau bija notikusi. Lūgumraksta iesniedzējs to uzskata par krāpniecību un mudina Eiropas Parlamentu aicināt Komisiju atturēties no šīs apšaubāmās stratēģijas un pieprasīt, lai Spānija atsakās no nodoma īstenot projektu, kuru Eiropas Savienības Tiesa ir pasludinājusi par nelikumīgu.

Link to the petition

Image with QR code