Environment

от името на „Еколози в действие“, относно изграждането на високоскоростна линия между Марчена и Осуна в провинция Севиля (Испания)

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията твърди, че на 15 юни 2018 г. правителството на автономната област Андалусия приема последваща оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) относно изграждането на високоскоростна линия в участъка между Марчена и Осуна. Чрез ОВОС то се опитва да заобиколи решението на Съда на Европейския Съюз от 24 ноември 2016 г. (C-461/14) посредством изменение на първоначалната Декларация за въздействието върху околната среда от 24 ноември 2006 г. Вносителят на петицията посочва, че решението на Съда на ЕС е постановило, че тъй като Испания не е взела подходящите мерки относно опазването на дивите птици, съществува риск от влошаване на състоянието на естествените местообитания и на местообитанията на видовете в специалната защитена зона Campiñas de Sevilla. Вносителят на петицията твърди, че оценката на въздействието върху околната среда е приета, след като голяма част от работата вече е била в ход и вече е било оказано въздействие. Вносителят на петицията счита това за измама и призовава Европейския парламент да прикани Комисията да се дистанцира от тази съмнителна стратегия и да изиска от Испания да се въздържи от намерението си да изпълни проект, считан като незаконен от Съда на ЕС.

Link to the petition

Image with QR code