Environment

în numele „Ecologiști în acțiune”, privind construirea unei linii de mare viteză între Marchena și Osuna, în provincia Sevilia (Spania)

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul susține că, la 15 iunie 2018, guvernul Comunității Autonome Andaluzia a adoptat o evaluare a impactului asupra mediului ex-post privind construirea unei linii de mare viteză pe tronsonul dintre Marchena și Osuna. Prin această evaluare, guvernul încearcă să se sustragă unei hotărâri a Curții de Justiție a Uniunii Europene din 24 noiembrie 2016 (C-461/14), aducând o modificare Declarației inițiale privind impactul asupra mediului din 24 noiembrie 2006. Petiționarul precizează că hotărârea CJUE a prevăzut că, întrucât Spania nu adoptase măsurile necesare pentru protejarea păsărilor sălbatice, a existat un risc de deteriorare a habitatelor naturale și a habitatelor speciilor din aria de protecție specială „Campiñas de Sevilla”. Petiționarul susține că evaluarea impactului asupra mediului a fost adoptată după ce o mare parte din lucrare a fost deja efectuată și impactul s-a produs deja. Petiționarul consideră că această situație este frauduloasă și solicită Parlamentului European să invite Comisia să se distanțeze de această strategie suspectă și să solicite Spaniei să renunțe la intenția sa de a executa un proiect pe care CJUE l-a declarat ilegal.

Link to the petition

Image with QR code