#NewRightsNow - Ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε υπηρεσίες τύπου Uber

Petitioner not public
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
0 supporters 0 in European Union

Petition process is finished

0 supporters 0 in European Union

Petition process is finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Finished

This is an European Citizens' Initiative.

Ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε υπηρεσίες τύπου Uber, ιδίως με την επιβολή στις ψηφιακές πλατφόρμες της υποχρέωσης να καταβάλλουν ένα εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα στους «αυτοαπασχολούμενους» που εργάζονται τακτικά γι’ αυτές. Στόχος μας είναι να επιβληθεί στις ψηφιακές πλατφόρμες η υποχρέωση να καταβάλλουν ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους «αυτοαπασχολούμενους» που εργάζονται τακτικά γι’ αυτές. Ένα τέτοιο μέτρο θα έχει ως αποτέλεσμα τη διασφάλιση και σταθεροποίηση του εισοδήματος των εργαζομένων αυτών. Πρόκειται για ένα μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης, το οποίο αναμένεται να καταπολεμήσει με συγκεκριμένο τρόπο την επισφαλή απασχόληση. Γενικότερα, θέλουμε να ενισχύσουμε τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων σε υπηρεσίες τύπου Uber.

Link to the petition

Image with QR code