#NewRightsNow – Az „uberizált” munkavállalók jogainak megerősítése

Európai Bizottság
0 Supporters 0 in European Union
  1. Launched April 2019

Az „uberizált” munkavállalók jogainak megerősítése különösen annak kötelezővé tételével, hogy a digitális platformok üzemeltetői garantált minimálbért fizessenek a rendszeresen nekik dolgozó önfoglalkoztatóknak. El szeretnénk érni, hogy a digitális platformok üzemeltetőinek kötelező legyen garantált minimálbért fizetni a rendszeresen nekik dolgozó önfoglalkoztatóknak vagy önálló vállalkozóknak. Az intézkedés biztosítaná és stabilizálná az érintett munkavállalók jövedelmét. A társadalmi igazságosság jegyében született kezdeményezés a létbizonytalanság ellen hivatott fellépni. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy célunk az „uberizált” munkavállalók szociális jogainak megerősítése.

Thank you for your support, Atte Samuli OKSANEN