#NewRightsNow – Posilnenie práv „uberizovaných „pracovníkov“

Atte Samuli OKSANEN
Európska komisia
  1. Launched April 2019

Posilnenie práv „uberizovaných“ pracovníkov najmä stanovením povinnosti pre elektronické platformy vyplácať samostatne zárobkovo činným osobám, ktoré pre tieto platformy pravidelne pracujú, garantovaný minimálny príjem. Chceli by sme stanoviť povinnosť pre elektronické platformy, aby samostatne zárobkovo činným osobám a živnostníkom (vo francúzštine „indépendants“, „auto-entrepreneurs“), ktoré pre ne pravidelne pracujú, vyplácali garantovaný minimálny príjem. Týmto opatrením by sa zaručil a stabilizoval ich príjem. Ide o opatrenie sociálnej spravodlivosti, konkrétne by sa ním vyriešil problém neistoty pracovného miesta. Celkovo chceme dosiahnuť, aby sa posilnili sociálne práva „uberizovaných“ pracovníkov.

Thank you for your support, Atte Samuli OKSANEN