Образовании

(koos 34 000 allkirjaga) sorbi keele kaitsmise ja säilitamise kohta Lausitzi piirkonnas (Brandenburgi liidumaa)

Петиция адресована к

4 подписи

Сбор закончен

4 подписи

Сбор закончен

1. Начат 2019
  2. Сбор закончен
  3. Подготовить подачу
  4. Диалог с получателем
  5. Решение

Это онлайн-петиция Европейского парламента .

пересылка

Петиция адресована: Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments

Petitsiooni esitaja ei ole rahul Brandenburgi liidumaa valitsuse kavaga muuta riiklike koolide õppekava, mis seaks tõsiselt ohtu alamsorbi/vendi keele kasutamise õppekeelena. Petitsiooni esitaja väitel on alamsorbi/vendi keel üks kõige suuremas kadumisohus keeli Euroopas. Ta palub abi, et teha kindlaks, kas Brandenburgi liidumaa valitsuse kavad on kooskõlas Euroopa Liidu põhiõiguste hartaga ja diskrimineerimise keelu põhimõttega. Lisaks märgib ta, et Lausitzi piirkonna jaoks ei ole olemas ühtegi arvestatavat kava ajaks, kui pruunsöe kaevandamine järk-järgult lõpetatakse, mistõttu on noorte tööväljavaated piiratud ja neil ei ole võimalik aktiivselt osaleda sorbi keele ja identiteedi säilitamisel ja hoidmisel.

Ссылка на петицию

Изображение с QR-кодом

Отрывной талон с QR-кодом

скачать (PDF)

Информация о петиции

Петиция начата: 24.09.2019
Петиция завершена: 23.09.2020
Область: Европейский союз
Тема: Образовании

Пока нет аргумента за.

Пока нет аргумента против.

Помогите укрепить гражданское участие. Мы хотим, чтобы ваши проблемы были услышаны, оставаясь независимыми.

Пожертвовать сейчас