Education

însoțită de 34 000 de semnături, privind protejarea și menținerea limbii sorabe în regiunea Luzacia (landul Brandenburg) 

Petitioner
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
4 4 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționara nu este de acord cu planurile guvernului landului Brandenburg de a modifica programa de învățământ în școlile de stat, fapt care ar periclita grav folosirea sorabei de jos / vendei ca limbă de predare. Ea susține că soraba de jos / venda este una dintre limbile cele mai expuse riscului de dispariție în Europa. Petiționara solicită sprijin pentru a stabili dacă planurile guvernului landului Brandenburg sunt în conformitate cu Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene și cu interzicerea discriminării. De asemenea, susține că nu există niciun plan viabil pentru viitorul regiunii Luzacia după eliminarea treptată a activităților de extracție a lignitului, ceea ce rezultă în limitarea perspectivelor de angajare pentru tineri, fapt care îi împiedică să contribuie activ la menținerea și conservarea limbii și identității sorabe.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now