Hollandia és más tagállamok által folytatott tisztességtelen adóversenyről

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Az egyesület, amelyhez a petíció benyújtója tartozik, kifogásolja a feltételes adómegállapítások vagy a fejlett árképzési megállapodások elterjedését, amelyek révén a multinacionális vállalatok megállapodásokat kötnek egy adott ország adóhatóságaival arról, hogy egy adott időszakban hogyan adóztatják meg őket alacsonyabb adók fizetése érdekében. Az aláírók különösen attól tartanak, hogy egyes tagállamokban adóparadicsomok jönnek létre, elsősorban Hollandiában, ahol a multinacionális vállalatok nem fizetnek adót abban az országban vagy azokban az országokban, ahol a jövedelmek keletkeztek. Az aláírók a többi tagállam kárára történő holland „adódömpingre” vonatkozó becsléseket idézik, amelyek szerint ez utóbbiak akár 9,2 milliárd EUR adóbevételt is elveszíthetnek, beleértve Olaszország 1,38 milliárd EUR-ra becsült veszteségét is. Ezért felszólítanak arra, hogy az ilyen feltételes adómegállapításokat tegyék törvénytelenné az euróövezetben, súlyos büntetéseket szabjanak ki a szabályokat be nem tartó tagállamokra, és térítsék vissza a felmerült veszteségeket.

Link to the petition

Image with QR code