εξ ονόματος της ένωσης «Ditaubi», σχετικά με τον άνισο φορολογικό ανταγωνισμό από τις Κάτω Χώρες και άλλα κράτη μέλη

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Η ένωση στην οποία είναι μέλος ο αναφέρων/η αναφέρουσα, καταγγέλλει τη διάδοση φορολογικών αποφάσεων τύπου «tax ruling» και τιμολογιακών προδιακανονισμών χάρη στα οποία πολυεθνικές εταιρείες καταλήγουν σε συμφωνίες με τις φορολογικές αρχές στης εκάστοτε χώρας σχετικά με τον τρόπο φορολόγησής τους για συγκεκριμένη χρονική περίοδο προκειμένου να καταβάλλουν λιγότερους φόρους. Συγκεκριμένα, οι υπογράφοντες την αναφορά εκφράζουν φόβους ότι ενδέχεται να δημιουργηθούν φορολογικοί παράδεισοι σε κάποια κράτη μέλη, πρωτίστως στις Κάτω Χώρες, όπου οι πολυεθνικές δεν πληρώνουν φόρους στη χώρα ή στις χώρες που προέκυψαν τα κέρδη. Προχωρούν σε εκτιμήσεις για το ολλανδικό «φορολογικό ντάμπινγκ» εις βάρος άλλων κρατών μελών, ισχυριζόμενοι ότι μπορεί να οδηγήσει και σε απώλειες ύψους έως και 9,2 δισεκατομμυρίων EUR από φορολογικά έσοδα για άλλα κράτη, συμπεριλαμβανομένων των εκτιμώμενων ζημιών ύψους 1,38 δισεκατομμυρίου EUR για την Ιταλία. Ως εκ τούτου, ζητούν τέτοιου είδους φορολογικές αποφάσεις να χαρακτηρισθούν παράνομες στη ζώνη του ευρώ, να επιβληθούν βαρύτατες κυρώσεις στα κράτη μέλη που δεν συμμορφώνονται και να υπάρξει αποζημίωση για τυχόν ζημίες που προκύψουν.

Link to the petition

Image with QR code