от името на асоциация Ditaubi, относно нелоялна данъчна конкуренция от страна на Нидерландия и други държави членки

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Сдружението, към което принадлежи вносителят на петицията, се оплаква от разпространението на данъчни постановления или на споразумения за предварително ценообразуване (ПЦС), по силата на които мултинационалните дружества постигат споразумения с данъчните органи на дадена държава за това как ще бъдат облагани в рамките на определен период от време, за да плащат по-ниски данъци. По-специално подписалите лица се страхуват, че в някои държави членки, преди всичко в Нидерландия, могат да бъдат създадени данъчни убежища, съгласно които многонационалните дружества не плащат данъци в държавата(ите), в която(които) са били реализирани доходите. Подписалите цитират прогнози за нидерландския „данъчен дъмпинг“ във вреда на други държави членки, в резултат на което последните могат да загубят до 9,2 милиарда евро данъчни приходи, включително прогнозирани загуби за Италия в размер на 1,38 милиарда евро. Поради това те призовават тези данъчни постановления да се обявят за незаконни в еврозоната и да бъдат наложени тежки санкции на държавите членки, които не спазват задълженията си, както и за възстановяване на претърпените загуби.

Link to the petition

Image with QR code