Довкілля

εξ ονόματος της επιτροπής Parco Montemarcello Magra Vara, φέρουσα 108 υπογραφές, σχετικά με την κατάργηση ενός προστατευομένου βιοτόπου που βρίσκεται στην περιφέρεια και ανήκει στο δίκτυο Natura 2000

Петиція адресована
0 0 в Європейський Союз

Збір завершено

0 0 в Європейський Союз

Збір завершено

1. Розпочато 2019
  2. Збір завершено
  3. Підготувати подання
  4. Діалог із одержувачем
  5. Рішення

Це онлайн-петиція Європейського парламенту .

Переадресація

Ο αναφέρων δηλώνει ότι ορισμένες περιοχές εντός της τοποθεσίας Parco Montemarcello Magra Vara, που κατοχυρώθηκε το 1995, θεωρούνται ειδικές ζώνες διατήρησης (ΕΖΔ) (στο πλαίσιο του δικτύου Natura 2000 σύμφωνα με την οδηγία 92/43/ΕΟΚ) και τις διαχειρίζεται ο φορέας διαχείρισης του βιοτόπου. Ένα περιφερειακό νομοσχέδιο απειλεί να καταργήσει τον φορέα διαχείρισης του βιοτόπου και να αναθέσει τις αρμοδιότητες χωροταξικού σχεδιασμού στους δήμους εντός των ορίων του, διακινδυνεύοντας έτσι την έκθεση της πλούσιας βιοποικιλότητας των προστατευόμενων περιοχών σε υδρογεωλογικούς κινδύνους ή ανθρώπινες δραστηριότητες ασυμβίβαστες με την προστασία του τοπίου, όπως οι ανασκαφές σε κοίτη ποταμού, οι παράνομες χωματερές, οι παράνομες κατασκευές, ο ευτροφισμός ή τα υδραυλικά έργα που αλλοιώνουν το υδάτινο περιβάλλον και τη βλάστησή του. Συγκεκριμένα, εικάζεται κίνδυνος αποδυνάμωσης τόσο των διοικητικών διαδικασιών όσο και του ελέγχου συμμόρφωσης με τους ειδικούς κανονισμούς που ισχύουν για τον βιότοπο (προγραμματικό σχέδιο βιοτόπου) μετά από ενδεχόμενη απομάκρυνση του φορέα διαχείρισης του βιοτόπου και λόγω της χρόνιας συρρίκνωσης, σε εθνικό επίπεδο, της αριθμητικής δύναμης της αστυνομίας και των δασοφυλάκων. Εν προκειμένω, οι αναφέροντες πιστεύουν ότι ο αποχαρακτηρισμός ενός τόπου κοινοτικής σημασίας μπορεί να γίνει μόνο εάν πληρούνται συγκεκριμένες νόμιμες προϋποθέσεις και αφού διεξαχθεί η έρευνα που προβλέπεται στο άρθρο 9 της οδηγίας 92/43/ΕΟΚ.

Посилання на петицію

Зображення з QR-кодом

Відривний листок із QR-кодом

завантажити (PDF)

обговорення

Аргументу ЗА поки немає.

Аргументу ПРОТИ поки немає.

Допоможіть в зміцненні громадянської залученості. Ми хочемо, щоб ваші думки були почуті і залишалися незалежними.

просувати зараз