în numele Comitetului Parco Montemarcello Magra Vara, însoțită de 108 semnături, privind eliminarea unei părți a unei rezervații naturale regionale din rețeaua Natura 2000

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul afirmă că anumite zone din cadrul Parco Montemarcello Magra Vara, înființat în 1995, sunt considerate arii speciale de conservare (ASC) (în cadrul rețelei Natura 2000 în conformitate cu Directiva 92/43/CEE) și sunt gestionate de administrația parcului. Un proiect de lege regională amenință să desființeze administrația parcului și să redea competențele de amenajare a teritoriului municipalităților situate în interiorul acestuia, riscând astfel să expună biodiversitatea bogată a siturilor protejate la riscuri hidrogeologice sau activități umane incompatibile cu protejarea peisajului, cum ar fi excavări în albia râului, depozite ilegale de deșeuri, construcții ilegale, eutrofizare sau lucrări hidraulice care afectează mediul acvatic și vegetația sa. Concret, ca urmare a posibilei eliminări a administrației parcului și a penuriei cronice de pădurari și de efective de poliție, se presupune că există atât un risc de slăbire a procedurilor administrative, cât și de verificare a respectării reglementărilor specifice ale parcului (planul parcului), În acest sens, petiționarii consideră că declasarea unui sit de importanță comunitară poate avea loc numai dacă sunt îndeplinite anumite condiții legale și dacă se efectuează ancheta prevăzută la articolul 9 din Directiva 92/43/ECC.

Link to the petition

Image with QR code