Salvatore Alice olasz állampolgár által a „Parco Montemarcello Magra Vara Bizottság” nevében benyújtott, 108 aláírást tartalmazó 0730/2018. számú petíció egy, a Natura 2000 hálózat részét képező regionális természetvédelmi terület felszámolásáról

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója szerint az 1995-ben megalakult Parco Montemarcello Magra Vara egyes területei (a Natura 2000 hálózat részeként, a 92/43/EGK irányelv értelmében vett) különleges természetmegőrzési területeknek minősülnek, amelyek kezelése a parkigazgatási testület feladatkörébe tartozik. Egy regionális törvénytervezet a testület felszámolását, valamint a területfejlesztési hatásköröknek a működési területén belüli önkormányzatokra történő visszaruházását helyezte kilátásba, aminek következtében fennáll a veszélye annak, hogy a védett területek figyelemre méltó biológiai sokfélesége kiszolgáltatottá válik a hidrogeológiai kockázatoknak, illetve a tájvédelemmel összeegyeztethetetlen emberi beavatkozásoknak, például a vízi környezet és annak vegetációjának átalakulásával járó folyómedri kotrásoknak, illegális hulladéklerakásnak, illegális építkezéseknek, eutrofizációnak vagy vízművi munkálatoknak. Az állítások szerint kifejezetten számolni lehet annak veszélyével, hogy mind az igazgatási eljárások, mind a park külön szabályzatának (parkterv) betartását vizsgáló ellenőrzések megengedőbekké fognak válni a testület esetleges felszámolása, valamint a nemzeti rendőrségi kötelékre és az erdészek személyi állományára jellemző krónikus létszámhiány miatt. Ezzel összefüggésben a petíció benyújtói úgy vélik, hogy a közösségi jelentőségű természeti területek csak bizonyos jogi feltételek teljesülése estén, valamint a 92/43/EGK irányelv 9. cikkében előírt vizsgálat lefolytatását követően minősíthetők vissza.

Link to the petition

Image with QR code