Dėl regioninio gamtos draustinio, kuris įtrauktas į tinklą „Natura 2000“, panaikinimo

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas nurodo, kad tam tikros 1995 m. suskurto draustinio Parco Montemarcello Magra Vara vietovės laikomos specialiomis saugomomis teritorijomis (pagal tinklo „Natura 2000“ sistemą, kuriai taikoma Direktyva 92/43/EEB), ir joms vadovauja Parko įstaiga. Kyla pavojus, kad regioniniu įstatymo projektu bus panaikinta Parko įstaiga ir bus atkurtos į jį patenkančių savivaldybių teritorinio planavimo galios ir dėl to gausiai saugomų vietovių biologinei įvairovei gali kilti hidrogeologinis pavojus ar pavojus dėl žmogaus veiklos, nesuderinamos su kraštovaizdžio apsauga, pvz., upės vagos kasinėjimų, neteisėtų sąvartynų, neteisėtų statybų, eutrofikacijos ar hidraulinių darbų, darančių įtaką vandens aplinkai ir jos augalijai. Galimai panaikinus Parko įstaigą ir dėl nuolatinio šalies policininkų ir miškininkų trūkumo gali kilti ypač didelis pavojus ir susilpnėti ir administracinės procedūros, ir atitikties konkrečioms parko taisyklėms (parko planui) tikrinimas. Šiuo atžvilgiu peticijos pateikėjas mano, kad Bendrijos svarbos teritorijos statusas gali būti panaikintas tik tuomet, jeigu yra patenkintos tam tikros teisinės sąlygos ir jeigu atliktas Direktyvos 92/43/EBB 9 straipsnyje nurodytas tyrimas.

Link to the petition

Image with QR code