ELi mittekuuluvatest riikidest töötajate värbamisel väidetavalt aset leidva inimkaubanduse ja rahapesu vastu võitlemise kohta

Petitioner
1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petitsiooni esitaja, kes on Ukrainast pärit töötaja, võeti 2016. aasta lõpus ajutist tööd pakkuva büroo kaudu Poolas tööle, kuhu ta jäi kuni 2019. aasta alguseni. Petitsiooni esitaja leiab, et büroo juhid mõtlesid välja töölevõtmise petuskeemi, et kasutada ära süsteemi ja töötajaid, andmata neile mingeid sotsiaaltagatisi. Teenistustingimused olid tervise seisukohast ohtlikud ja Poola seadust arvesse võttes ebaseaduslikud. Petitsiooni esitaja viitab asjaolule, et kuigi büroo vahendas teda üle 2 aasta, ei deklareeritud ega maksustatud suurt osa ta palgast ning ületunnitöö eest ta palka ei saanud. Ta on selles küsimuses pöördunud Poola reguleerivate asutuste, kohtusüsteemi ja meedia poole. Petitsiooni esitaja väitel rikuti järgmisi direktiive: Euroopa Parlamendi ja nõukogu 18. juuni 2009. aasta direktiiv 2009/52/EÜ, millega sätestatakse ebaseaduslikult riigis viibivate kolmandate riikide kodanike tööandjatele kohaldatavate karistuste ja meetmete miinimumnõuded, Euroopa Parlamendi ja nõukogu 5. aprilli 2011. aasta direktiiv 2011/36/EL, milles käsitletakse inimkaubanduse tõkestamist ja sellevastast võitlust ning inimkaubanduse ohvrite kaitset ning Euroopa Parlamendi ja nõukogu 23. oktoobri 2018. aasta direktiiv (EL) 2018/1673 rahapesu vastu võitlemise kohta kriminaalõiguse abil.

Link to the petition

Image with QR code