Animal rights

Dėl tariamo Kampanijos regiono kartu su Italijos sveikatos ministerija padaryto ES teisės aktų dėl gyvūnų sveikatos tikrinimo pažeidimo, turinčio įtakos Bendrijos vidaus prekybai galvijais ir kiaulėmis

Petitioner
2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas praneša apie tariamą Reglamento (EB) Nr. 1226/2002 pažeidimą, padarytą Kampanijos regiono valdžios institucijoms kartu su Italijos sveikatos apsaugos ministerija 2019 m. priėmus neeilinį Italijos Viduržemio jūros buivolų užkrečiamųjų ligų kontrolės planą. Reglamente (EB) Nr. 1226/2002 nustatytos taisyklės, reglamentuojančios patogeno, sukeliančio galvijų tuberkuliozę, nustatymo metodus, numatant, kad „oficialią tuberkulinizaciją sudaro intrakutaninis tyrimas“, padalytas į atskirus ir lyginamuosius tyrimus. Peticijos pateikėjas nurodo, kad pagal ES teisės aktus šie diagnostiniai tyrimai turi būti atliekami tam, kad būtų galima pripažinti, jog gyvulininkystės ūkyje tuberkuliozės nėra, ir kad ūkis galėtų išlaikyti šį statusą. Pasak peticijos pateikėjo, minėtame regioniniame plane numatyta diagnostinį tyrimą, vadinamą gama interferono tyrimu, atlikti ir tuose gyvulininkystės ūkiuose, kuriuose tuberkuliozės atvejų nenustatyta. Pagal Reglamentą (EB) Nr. 1226/2002 šio tyrimo nereikia atlikti ūkiuose, kuriuose tuberkuliozės atvejų nenustatyta, todėl gyvūnai, kurių tyrimo rezultatai buvo teigiami tik atlikus pirmąjį iš minėtų tyrimų, buvo paskersti nepagrįstai. Peticijos pateikėjas teigia, kad tokia priemonė taip pat pažeidžia Reglamento (ES) 2017/625 35 straipsnį dėl veisėjų teisės prašyti antrojo eksperto nuomonės. Galiausiai peticijos pateikėjas prašo Europos Parlamento nustatyti ir paskelbti ginčijamos priemonės neteisėtumą.

Link to the petition

Image with QR code