Animal rights

Dėl laukinių paukščių – jų padėties, medžioklės ir prekybos jais

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas praneša, kad iš 300 Ispanijoje saugomų paukščių rūšių, 137 rūšims yra iškilęs tam tikras pavojus išnykti. Iš jų 36 yra nykstančios rūšys, o kitų 13 rūšių padėtis kritinė. Medžioklė, neteisėta prekyba laukiniais paukščiais, tokie mirtini pavojai, kaip susidūrimai ar susidūrimas su elektros tinklais, buveinių nykimas ar jų būklės prastėjimas yra pagrindinės daugelio paukščių, ypač migruojančių paukščių rūšių, mirties priežastys. Kiekvienais metais Ispanijoje tūkstančiai paukščių žūsta dėl tiesiogiai su žmonėmis susijusių priežasčių. Ispanijai dėl jos geografinės padėties tenka didžiulė atsakomybė, susijusi su paukščių apsauga: ji yra svarbus anklavas, užtikrinantis migruojančių paukščių išgyvenimą Europoje. Be to, joje gyvena 90 proc. Europos maitlesių paukščių populiacijos. Peticijos pateikėjas smerkia Paukščių direktyvos (2009 m. lapkričio 30 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos 2009/147/EB dėl laukinių paukščių apsaugos) pažeidimus ir ragina atlikti išsamų jų tyrimą, taip pat ragina paprašyti, kad Ispanijos Vyriausybė išaiškintų atitinkamus klausimus, kad būtų užtikrinta reali ir griežta laukinių paukščių, visų pirma saugomų migruojančių paukščių rūšių ir sparčiai nykstančių rūšių, apsauga.

Link to the petition

Image with QR code