Animal rights

Privind păsările sălbatice: situația lor, vânătoarea acestora și comerțul cu acestea

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul relatează că, dintre cele aproape 300 de specii de păsări protejate în Spania, supraviețuirea a 137 este amenințată într-o oarecare măsură. Dintre acestea, 36 de specii sunt în pericol, iar alte 13 se află într-o situație critică. Vânătoarea, comerțul ilegal cu păsări sălbatice, pericolele letale, cum ar fi coliziunile sau electrocutarea, pierderea sau degradarea habitatelor sunt principalele cauze de deces al multor păsări, în special al celor migratoare. În fiecare an, în Spania, mii de păsări mor din motive legate direct de oameni. Din cauza situației sale geografice, Spania are o mare responsabilitate în ceea ce privește conservarea păsărilor: este o enclavă-cheie pentru supraviețuirea păsărilor migratoare în Europa. În plus, adăpostește 90 % din populațiile europene de păsări necrofage. Petiționarul denunță încălcarea Directivei privind păsările (Directiva 2009/147/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 30 noiembrie 2009 privind conservarea păsărilor sălbatice) și solicită o anchetă amănunțită în acest sens și solicită să i se ceară guvernului spaniol explicații corespunzătoare pentru ca păsările sălbatice, în special speciile migratoare protejate și speciile amenințate cu dispariția, să beneficieze de o protecție autentică și strictă.

Link to the petition

Image with QR code