Umwelt

Z illegális fakitermelés leállításáról Romániában

Ignatiuc Cosmin Florian
  1. Launched 28/04/2020

A petíció benyújtója azt állítja, hogy 2016 óta, amikor a műholdas erdőfelügyeleti rendszert politikai nyomás miatt leállították, az illegális fakitermelés jelentősen megnövekedett. A petíció benyújtója aggodalmát fejezi ki ezen agresszív erdőirtás környezetre, emberi egészségre és gazdaságra gyakorolt hatása miatt, és kéri, hogy fogadjanak el és hajtsanak végre sürgős intézkedéseket a román erdők védelme érdekében. Kéri továbbá, hogy fogadjanak el olyan európai jogszabályt, amely arra kötelezi a fatermékek gyártóit és értékesítőit, hogy címkézzék a fa eredetét, és regisztrálják magukat egy egész Európára kiterjedő adatbázisban.

Thank you for your support, Ignatiuc Cosmin Florian