Umwelt

Kterou předkládá Cosmin Florian Ignatiuc (rumunské státní příslušnosti) o ukončení nezákonné těžby dřeva v Rumunsku

Ignatiuc Cosmin Florian
  1. Launched 28/04/2020

Předkladatel tvrdí, že od roku 2016, kdy byl v důsledku politického tlaku zastaven systém kontroly lesů pomocí satelitů, značně vzrostla nezákonná těžba dřeva. Předkladatel má obavy z dopadu tohoto agresivního odlesňování na životní prostředí, lidské zdraví a ekonomiku a usiluje o přijetí a provádění naléhavých opatření zaměřených na ochranu rumunských lesů. Vyzývá také k přijetí evropských právních předpisů, podle nichž by producenti a prodejci produkce dřeva byli povinni označovat zdroj dřeva a registrovat se v celoevropské databázi.

Thank you for your support, Ignatiuc Cosmin Florian