Umwelt

относно спирането на незаконната сеч в Румъния

Ignatiuc Cosmin Florian
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining 7 weeks

Вносителят на петицията твърди, че от 2016 г., когато под политически натиск е спряна системата за сателитно наблюдение на горите, незаконната сеч се е разраснала неимоверно. Вносителят на петицията изразява загриженост относно въздействието на това агресивно обезлесяване върху околната среда, здравето на хората и икономиката и иска да бъдат приети и приложени спешни мерки с цел опазване на румънските гори. Той призовава също така за приемане на европейско законодателство, което да задължава производителите и търговците на продукти от дървесина да посочват върху етикет източника на дървесината и да се регистрират в европейска база данни.

Thank you for your support, Ignatiuc Cosmin Florian

openPetition international