Economy

Ve věci údajného nesouladu dodávek tepla v Bulharsku s právem Evropské unie

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatel petice si stěžuje na údajný nesoulad dodávek tepla v Bulharsku s právem Evropské unie. Podle něj nejsou směrnice 2012/27/EU o energetické účinnosti a směrnice 2011/83/EU o právech spotřebitelů v Bulharsku prováděny správně. Tvrdí, že monopolní teplárny záměrně využívají pro výpočet spotřeby tepla algoritmy ve svůj vlastní prospěch, což způsobuje ekonomickou zátěž spotřebitelům energie. Předkladatel rovněž tvrdí, že vnitrostátní právní předpisy stanoví výši finančních prostředků, které mají být účtovány u ohřívačů, u nichž občané vyjádřili vůli, že je nebudou používat. Kromě toho tvrdí, že vnitrostátní orgány poskytují neoprávněnou státní podporu. Předkladatel petice požaduje, aby byla přijata opatření proti vnitrostátním orgánům s cílem chránit práva občanů, dodržovat právo Unie v oblasti ochrany práv spotřebitelů a povinnost soudního a správního orgánu prosazovat jeho dodržování.

Link to the petition

Image with QR code