Economy

Par Bulgārijas siltumapgādes iespējamu neatbilstību Eiropas Savienības tiesību aktiem

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzējs sūdzas par Bulgārijas siltumapgādes iespējamu neatbilstību Eiropas Savienības tiesību aktiem. Pēc viņa domām, Bulgārijā netiek pareizi īstenota Direktīva 2012/27/ES par energoefektivitāti un Direktīva 2011/83/ES par patērētāju tiesībām. Viņš apgalvo, ka monopola apkures uzņēmums apzināti izmanto savu algoritmu priekšrocības izmantotās apkures aprēķināšanai, tādējādi radot ekonomiskas neērtības enerģijas patērētājiem. Lūgumraksta iesniedzējs arī apgalvo, ka valsts tiesību aktos ir paredzēta naudas summa, kas jāiekasē par sildītājiem, attiecībā uz kuriem pilsoņi ir izteikuši vēlmi tos neizmantot. Turklāt viņš apgalvo, ka valsts iestādes sniedz nepamatotu valsts atbalstu. Lūgumraksta iesniedzējs lūdz veikt pasākumus pret valsts iestādēm, lai aizsargātu pilsoņu tiesības, ievērojot Savienības tiesību aktus, kas attiecas uz patērētāju tiesību aizsardzības jomu, kā arī uz tiesu un administratīvo iestāžu pienākumu tos īstenot.

Link to the petition

Image with QR code