Administration

Uniós személyzeti szabályzat és a kiegészítő nyugdíj-megtakarításokról szóló cseh törvény közötti ellentmondásról

Petitioner
2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója – aki korábban az Európai Parlament alkalmazottja volt – nem tudja átcsoportosítani nyugdíjjárulékait az uniós intézmények rendszeréből egyik csehországi magánnyugdíjpénztárhoz sem, mivel ellentmondás áll fenn a személyzeti szabályzat és a kiegészítő nyugdíj-megtakarításokról szóló cseh törvény rendelkezései között. A petíció benyújtója szerint a személyzeti szabályzat lehetővé teszi a megtakarítások magánnyugdíjpénztárba történő átcsoportosítását (ha például a tőkét nem fizetik vissza), míg a cseh törvény egyszeri, egyösszegű kifizetés lehetőségét garantálja a magánnyugdíjpénztárak ügyfelei számára. Következésképpen, a petíció benyújtója szerint egyik cseh magánnyugdíjpénztár sem tudja teljesíteni a személyzeti szabályzat előírásait, és semmilyen nyugdíj-átcsoportosítás nem lehetséges. Az Európai Bizottság azt tanácsolta a petíció benyújtójának, hogy vegyen igénybe egy másik tagállamban működő magánnyugdíjpénztárt, ő azonban rámutat, hogy ez növelné az adminisztratív költségeit, egy másik tagállam adóalanyává tenné, illetve megfosztaná őt támogatások és adókedvezmények lehetőségétől a Cseh Köztársaságban. A petíció benyújtója úgy véli, hogy a jelenlegi szabályok diszkriminatívak, és sértik az EUSZ 3. cikkének (2) bekezdését, valamint az EUMSZ 21. és 48. cikkét.

Link to the petition

Image with QR code