Administration

Barbora Strnadová Euroopa Liidu ametnike personalieeskirjade ja täiendavaid pensionisääste käsitleva Tšehhi seaduse vahelise vastuolu kohta

Petitioner
2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petitsiooni esitaja, kes on Euroopa Parlamendi endine töötaja, ei saa kanda oma ELi institutsioonide pensioniskeemi tehtud pensionimakseid üle Tšehhi Vabariigi eraõiguslikele fondidele, kuna ELi ametnike personalieeskirjade ja täiendavaid pensionisääste käsitleva Tšehhi seaduse vahel on vastuolu. Petitsiooni esitaja sõnul võimaldavad personalieeskirjad hoiuste ülekandmist erafondile, kui muu hulgas kapitali tagasi ei maksta, samas kui Tšehhi õigusaktidega on eraõiguslike fondide klientidele tagatud võimalus saada ühekordne kindlasummaline tagasimakse. Seetõttu väidab petitsiooni esitaja, et ükski Tšehhi eraõiguslik fond ei saa täita personalieeskirjade nõudeid ja kõik pensionide ülekanded on blokeeritud. Euroopa Komisjon soovitas petitsiooni esitajal kasutada mõne teise liikmesriigi eraõiguslikku fondi, kuid ta juhib tähelepanu sellele, et see suurendaks tema halduskulusid, teda maksustataks teises liikmesriigis ja jätaks ta ilma võimalusest saada Tšehhi Vabariigis toetusi ja maksuvabastusi. Petitsiooni esitaja leiab, et kehtivad eeskirjad on diskrimineerivad ja rikuvad Euroopa Liidu lepingu artikli 3 lõiget 2, ning Euroopa Liidu toimimise lepingu artikleid 21 ja 48.

Link to the petition

Image with QR code