Administration

O navzkrižju med kadrovskimi predpisi EU in češko zakonodajo o dodatnem pokojninskem varčevanju ,

Petitioner
2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagateljica peticije, nekdanja uslužbenka Evropskega parlamenta, ne more prenesti svojih prispevkov iz pokojninske sheme evropskih institucij v zasebne pokojninske sklade na Češkem zaradi navzkrižja med določbami iz kadrovskih predpisov in češko zakonodajo o dodatnem pokojninskem varčevanju. Vlagateljica peticije navaja, da kadrovski predpisi dovoljujejo prenos prihrankov v zasebni sklad, če se, med drugim, kapital ne izplača, medtem ko češka zakonodaja strankam zasebnih skladov zagotavlja možnost, da prejmejo izplačilo v enkratnem znesku. Meni, da češki zasebni skladi torej ne morejo izpolniti zahtev iz kadrovskih predpisov in da prenos pokojninskih prispevkov ni mogoč. Evropska komisija je vlagateljici peticije svetovala uporabo zasebnega sklada v drugi državi članici, vendar vlagateljica poudarja, da bi se posledično povečali njeni upravni stroški, zanjo bi veljali davčni predpisi iz druge države članice, izgubila pa bi tudi možnost, da izkoristi subvencije in oprostitve davkov na Češkem. Vlagateljica peticije meni, da so sedanja pravila diskriminatorna in v nasprotju s členom 3(2) PEU ter s členoma 21 in 48 PDEU.

Link to the petition

Image with QR code