Welfare

σχετικά με το δικαίωμα εργασίας των ατόμων με αναπηρία

5 supporters 5 in European Union

Collection finished

5 supporters 5 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Η αναφέρουσα παρουσιάζει την εμπειρία της κατά την αναζήτηση εργασίας μέσω μιας ΜΚΟ (Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Αυτόνομη Διαβίωση, ENIL) η οποία διατηρεί επαφές με ενώσεις σε όλη την Ευρώπη για τη διεθνή κινητικότητα ατόμων με αναπηρία. Παρά την ύπαρξη των εν λόγω προνομιακών διαύλων, οι προσπάθειές της να διασφαλίσει μια θέση εργασίας ήταν ανεπιτυχείς σε όλα τα κράτη μέλη (συμπεριλαμβανομένου του ΗΒ). Συνεπώς ζητεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συμβάλει στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία των ατόμων με αναπηρία που αναζητούν εργασία και να παρακολουθεί, σε συμφωνία με την Επιτροπή, την εφαρμογή από τα κράτη μέλη της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, της οποίας η ΕΕ είναι συμβαλλόμενο μέρος από το 2011. Επισημαίνει το γεγονός ότι η εργασία δεν είναι πολυτέλεια για τα άτομα με αναπηρία αλλά μια ανάγκη που πρέπει να συνδυάζεται με ένα δικαίωμα που προστατεύεται αποτελεσματικά με βάση την αρχή της ισότητας, όχι μόνο τυπικά αλλά και στην πράξη.

Link to the petition

Image with QR code