Welfare

Fogyatékossággal élő személyek munkavállaláshoz való jogáról

5 supporters 5 in European Union

Collection finished

5 supporters 5 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója azzal kapcsolatosan szerzett tapasztalatairól számol be, amikor egy olyan nem kormányzati szervezeten (Önálló Életvitel Európai Hálózata, ENIL) keresztül keresett állást, amely Európa-szerte kapcsolatokat tart fent a fogyatékossággal élő személyek nemzetközi mobilitását támogató szervezetekkel. Ezen kiváltságos csatornák ellenére munkavállalási erőfeszítései valamennyi tagállamban sikertelenek voltak (beleértve az Egyesült Királyságot). A petíció benyújtója így felhívja az Európai Parlamentet, hogy vegyen részt a fogyatékossággal élő álláskeresők védelmére irányuló európai jogalkotásban, illetve a Bizottsággal egyetértésben ellenőrizze a fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ-egyezmény tagállamok általi alkalmazását, amely egyezménynek az Európai Unió 2011-től szerződő fele. Kiemeli a tényt, hogy a munkavállalás nem számít luxusnak a fogyatékossággal élő személyek számára, hanem szükséglet, amelynek olyan joggal kell társulnia, amely az egyenlőség elve alapján nem csupán formálisan, de a gyakorlatban is tényleges védelmet élvez.

Link to the petition

Image with QR code