Handelspolitik

Privind dificultățile pe care le întâmpină în recunoașterea calificărilor sale pentru a preda limba italiană străinilor

A. T.
  1. Launched 14/01/2020

Petiționarul contestă refuzul Ministerului Educației, Învățământului Superior și Cercetării din Italia de a-i acorda declarația de conformitate necesară, în lipsa căreia petiționarul nu este considerat a fi calificat pentru a preda limba italiană străinilor. Autoritățile italiene indică faptul că documentul în chestiune este destinat doar persoanelor ale căror calificări trebuie recunoscute ca oferind dreptul de a preda în străinătate. Cu toate acestea, petiționarul se referă la un nou concurs (A-23) pentru predarea limbii italiene străinilor în centre educaționale locale și provinciale pentru adulți (CTP-CPIA).

Thank you for your support, A. T.