Handelspolitik

относно трудности във връзка с приемането на квалификацията му като преподавал по италиански език за чужденци

A. T.
  1. Launched 14/01/2020

Вносителят на петицията протестира срещу това, че италианското Министерство на образованието, университетите и научните изследвания не му издава необходимата декларация за съответствие, без която той не се счита за квалифициран да преподава италиански език на чужденци. Италианските органи посочват, че въпросният документ е предназначен само за тези, които искат признаване на своята квалификация като даваща им право да преподават в чужбина. Вносителят на петицията обаче препраща към нов конкурс (А-23) за преподаване на италиански език за чужденци в местни и областни образователни центрове за възрастни (CTP – CPIA).

Thank you for your support, A. T.