Handelspolitik

Olasz nyelv külföldieknek való tanítására vonatkozó képesítésének elfogadásával kapcsolatos nehézségekről

A. T.
  1. Launched 14/01/2020

A petíció benyújtója tiltakozik az ellen, hogy az Olasz Oktatás- és Kutatásügyi Minisztérium nem bocsát a rendelkezésére egy olyan megfelelőségi nyilatkozatot, amely bizonyítaná, hogy megfelelő képesítéssel rendelkezik ahhoz, hogy olasz nyelvet taníthasson külföldieknek. Az olasz hatóságok rámutatnak, hogy a szóban forgó dokumentumot csak azoknak állítják ki, akiknek el kell ismertetniük, hogy képesítéssel rendelkeznek a külföldön való tanításhoz. A petíció benyújtója azonban egy új versenyvizsgára (A-23) hivatkozik, amely feljogosít az olasz nyelv külföldieknek való oktatására a helyi és tartományi felnőttoktatási központokban (CTP – CPIA).

Thank you for your support, A. T.