Gesundheit

2 Supporters 2 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Petiționarul denunță caracterul inadecvat și contradicțiile interne ale Directivei 2008/50/CE privind calitatea aerului înconjurător și un aer mai curat. El susține că valoarea-limită de 40 μg/m3 pentru pulberile în suspensie (PM10) pe an calendaristic, asociată cu un nivel de concentrație de 20-32 μg/m3 al pulberilor în suspensie fine (PM2,5), cauzează mii de decese premature anual numai în Budapesta. Mai mult, el afirmă că valorile-limită pentru pulberile în suspensie PM10 nu respectă normele și orientările OMS relevante, fapt ce contravine considerentului 2 al directivei și pune sub semnul întrebării posibilitatea ca pragul superior zilnic să fie depășit mai mult de 35 de ori într-un an.

În sfârșit, acesta susține că valorile-limită nu respectă dispozițiile privind standardele de calitate a aerului și plafoanele naționale de emisie prevăzute în al Șaselea program de acțiune privind mediul al Comunității Europene pentru perioada 2002-2012.

Thank you for your support, E. P.