Health

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petitsiooni esitaja taunib direktiivi 2008/50/EÜ (välisõhu kvaliteedi ja Euroopa õhu puhtamaks muutmise kohta) ebapiisavust ja olemuslikku vastuolu. Ta väidab, et tahkete osakeste (PM10) piirtase 40 µg/m3 kalendriaasta kohta, koos tahkete peenosakeste (PM2,5) kontsentratsioonitasemega 20–32 µg/m3 põhjustab ainuüksi Budapestis aastas tuhandeid enneaegseid surmi. Lisaks sedastab ta, et PM10 piirtasemetega eiratakse asjakohaseid WHO norme ja suuniseid, mis on vastuolus direktiivi põhjendusega 2, ja seab kahtluse alla võimaluse ületada päevast ülempiiri 35 korda aastas. Lõpetuseks väidab ta, et piirnormid ei ole kooskõlas Euroopa Ühenduse kuuenda keskkonnaalase tegevusprogrammi (2002–2012) õhukvaliteedi normide ja õhusaasteainete siseriiklike ülemmääradega.

Link to the petition

Image with QR code