Kulturë

Paros Ancient Quarries: No to the irreverent transaction

Peticioni drejtohet tek
Ministry of Culture, Ephorate of Antiquities of Cyclades, Municipality of Paros
436 mbështetësit
44% arritur 1 000 për objektivin e mbledhjes
  1. Filluar 24.08.2022
  2. Mbledhja akoma 17 ditë
  3. Nënshtrim
  4. Dialog me marrësin
  5. Vendim

Unë bie ndakort me ruajtjen dhe përpunimin e të dhënave personave. Kërkuesi mund të shikojë Emri dhe vendi dhe përcjellë këtë informacion tek marrësi. unë mund të dorëheq miratimin tim në çdo kohë

The unique ancient quarries of Paros, 3.200 years old, have stood the test of time and the powerful earthquake of 1956. But in recent years, significant cracks and splits have formed in their galleries, making the risk of collapse visible. This development does not seem unrelated to the fact that a mining operation has been functioning on an adjacent site for 36 years.

While the State, for decades, has failed to advance the process of making the Ancient Quarries a World Heritage Site and to control or stop the unacceptable damage to the ancient galleries, the womb of the world's unique transparent "Lychnite", suddenly appears a "private initiative" as a Deus ex machina who offers a "solution" to the ownership of the area. And who is the private individual preparing to buy the quarry site to "offer" to the Municipality of Paros? The same company that may be responsible for the damage!

Of course, the ownership problem must (finally!) be solved and fairly for the current owners, who have been waiting for 30 years. However, a real solution can indeed, and must, be found immediately. A solution that will allow, above all, the protection and preservation of the ancient galleries (especially the Nymphs' quarry) and, at the same time, the promotion of the monument. The only harmless way to do this is the legal expropriation by the Ministry of Culture or the Municipality of Paros.

We are absolutely opposed to the - not accidental - ineptitude of the State that allows the continuation of a crime against history and culture through its silence. We are opposed to methodologies that call the handing over of the site to business interests a 'solution'. And we are opposed to those concerned with 'enhancing' the site's surrounding area, 'forgetting' the urgent need to save the underground galleries.

arsye

We know that solutions exist, and the distribution of responsibilities is specific and clear.

We demand the immediate resolution of the ownership issue through a purchase by the Ministry of Culture or the Municipality and the taking of all necessary measures following the findings of the International Conference organized by the Institute of Archaeology of Paros and the Cyclades (I.A.P.K), Paria Lithos in 1997, and the event at the Old Parliament of Athens in 2019 organized by the Federation of Parian Associations, I.A.P.K. and the Cultural Association 'Archilochos'.

Any other proposal is evasion and leads to destruction and not rescue. We will not allow it.

The petition was launched by:

  • Archilochos Cultural Association
  • Paros Festival
  • Parikia Traditional Settlement Association
  • Paros Women's Association "Ariis"

-----------------------------------------------------

Some articles about the Parian Marble and the ancient quarries:

Ju faleminderit shumë për mbështetjen tuaj , Πρωτοβουλία πολιτών της Πάρου nga Πάρος
Pyetje për iniciatorin

lajm

Asnjë PRO argument ende.

Asnjë argument CONTRA akoma.

Pse njerëzit firmosin

në 16/09/2022

La préservation de cette île est important.
Le patrimoine et surtout les mines de marbre sont un trésor pour Paros .

në 15/09/2022

Paros and its heritage are important to culture and to its citizens.

në 15/09/2022

Because of the cultural importance of the ancient marble mines

në 12/09/2022

Protection des sites historiques et archéologiques qui sont notre mémoire collective

Mjetet për përhapjen e peticionit.

A keni faqen tuaj të internetit, një blog apo një portal të tërë në internet? Bëhuni një avokat dhe shumëfish për këtë kërkesë. Ne kemi banderolat, widget dhe API (ndërfaqen) për tu futur në faqet tuaja.

Shenjë widget për faqen tuaj të internetit

API (ndërfaqe)

/petition/online/paros-ancient-quarries-no-to-the-irreverent-transaction/votes
Përshkrim
Numri i nënshkrimeve në openPetition dhe nëse është e aplikueshme faqe e jashtme
Metoda HTTP
GET
Format e kthimit
JSON

Ndihmoni në forcimin e pjesëmarrjes së qytetarëve. Ne duam t'i bëjmë shqetësimet tuaja të dëgjohen dhe të mbeten të pavarura.

dhuroni tani