Environment

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzējs iebilst pret plāniem paplašināt Bulgārijas Kozloduy kodolelektrostacijas 5. un 6. reaktora darbības atļauju Rumānijas robežas tuvumā. Viņš aicina pārskatīt atkritumu poligona pārrobežu ietekmes uz vidi novērtējumu, kā arī pagarināt divu reaktoru ekspluatācijas laiku, tādējādi ievērojot iedzīvotāju tiesības uz informāciju un konsultācijām, kā paredzēts Orhūsas konvencijas 6. pantā. Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka 23 kopienas Rumānijā, arī Craiova pilsēta, atrodas kodolriska teritorijā un tās tieši ietekmē Kozloduy notiekošās darbības. Viņš apgalvo, ka Rumānijas iedzīvotāju informēšana un konsultācijas bija slikti organizētas, netika dota iespēja reālai līdzdalībai, kā arī gala lēmuma pieņemšanā netika ņemta vērā sabiedrības opozīcija. Lūgumraksta iesniedzējs norādīja, ka Rumānijas iestādes pauda vēlmi veikt ietekmes uz vidi novērtējumu pārrobežu kontekstā, taču Bulgārijas iestādes nolēma piešķirt licenci vienpusēji.

Link to the petition

Image with QR code