Environment

în numele Asociației pentru Renaștere Craiova (ARC), privind extinderea planificată a funcționării centralei nucleare de la Kozlodui din Bulgaria

4 supporters 4 in European Union

Collection finished

4 supporters 4 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul se opune planurilor de extindere a autorizației de funcționare pentru reactoarele 5 și 6 ale centralei nucleare de la Kozlodui situate în Bulgaria în apropierea graniței cu România. El solicită reluarea evaluării transfrontaliere a impactului pentru un depozit de deșeuri, precum și prelungirea duratei de funcționare a două reactoare, respectând astfel dreptul cetățenilor la informare și consultare, astfel cum se prevede la articolul 6 din Convenția de la Aarhus. Petiționarul susține că 23 de comunități din România, inclusiv orașul Craiova, sunt situate în zona de risc nucleară și sunt direct afectate de activitățile de la Kozlodui. El susține că consultarea și informarea populației din România au fost slab organizate, fără a se permite o participare reală și fără a se lua în considerare opoziția publicului în decizia finală. Potrivit petiționarului, autoritățile române și-au exprimat dorința de a efectua o evaluare a impactului asupra mediului într-un context transfrontalier, dar Bulgaria a decis să elibereze autorizația în mod unilateral.

Link to the petition

Image with QR code