Par Īrijā dzīvojošiem Latvijas pensionāriem

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka Īrijā dzīvojošiem Latvijas pensionāriem ir uzlikts nesamērīgs administratīvais slogs, jo saskaņā ar piemērojamiem tiesību aktiem personām, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir ārpus Latvijas, ir jāiesniedz pieprasījums turpināt pensijas izmaksu, pievienojot dokumentu, kas apliecina, ka attiecīgais pensionārs ir dzīvs.Lūgumraksta iesniedzējs uzskata, ka šis administratīvais slogs, kas izmaksā diezgan dārgi, ir Pamattiesību hartas 20. pantā minētā vienlīdzības principa pārkāpums. Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka katru gadu par šādu notariālu apliecinājumu ir jāmaksā 100–250 EUR un Latvijas vēstniecībā par šāda apliecinājuma saņemšanu ir jāmaksā nodeva 80 EUR apmērā. Šādas summas ir nesamērīgas, salīdzinot ar iespējamās Latvijas pensijas apmēru. Turklāt, lai nokļūtu vēstniecībā, pensionāriem varētu rasties arī ceļa izdevumi vai, ja viņi vēl strādā (Īrijā), viņi varētu pat zaudēt darbu.Lūgumraksta iesniedzējs iebilst pret šādu pienākumu, jo iestādes varētu iegūt informāciju savstarpēji savienotajās ES datubāzēs.

Link to the petition

Image with QR code