Par ārpus eurozonas ES uzņēmumiem, kas maksā nodokļus Francijā, un Regulas (ES) Nr. 260/2012 interpretāciju

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

2 supporters 2 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzēja ir ievērojusi, ka Franciju un Polija atšķirīgi interpretē Eiropas Parlamenta un Padomes 2012. gada 14. marta Regulu (ES) Nr. 260/2012, ar ko nosaka tehniskās un darbības prasības kredīta pārvedumiem un tiešā debeta maksājumiem euro un groza Regulu (EK) Nr. 924/2009. Saskaņā ar Francijas nodokļu iestādes ārvalstu uzņēmumiem (SIEE) norādījumiem visām Polijas bankām no 2016. gada 1. novembra bija jāpiedāvā klientiem SEPA B2B pakalpojumi (automātiska maksāšanas metode, ko izmanto tādu kreditoru vienreizēju vai periodisku rēķinu apmaksai, kuru debitori ir uzņēmumi). Tas nozīmē, ka Polijas uzņēmumi, kas veic ar nodokli apliekamas darbības Francijā un ir PVN maksātāji, no 2018. gada 1. februāra (dienas, kad Francijas nodokļu iestādes ir nolēmušas sākt piemērot sodus visiem uzņēmumiem, kas nodokļu nomaksai neizmanto šo mehānismu) tiek sodīti. Polijas Nacionālā banka ir norādījusi, ka minētās regulas 3. panta 2. punkts neattiecas uz visiem maksājumu pakalpojumu sniedzējiem un pašlaik tikai četras Polijas bankas piedāvā šo pakalpojumu, jo visām bankām nav tehnisko spēju, lai izpildītu Francijas iestāžu prasības. Lūgumraksta iesniedzēja vēlētos noskaidrot, kura Regulas (ES) 260/2012 interpretācija – Francijas vai Polijas – ir pareiza.

Link to the petition

Image with QR code