относно „забранените“ територии в ЕС

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Според вносителя на петицията в европейските държави възникват т.нар. „забранени“ територии, върху които държавите членки нямат контрол (като например събиране на данъци, санитарни услуги, съдилища, полиция, армия). В т.нар. „забранени“ територии на държавите членки няма контрол върху натрупването на всякакви видове оръжия, наркотици, проституция, педофилия и други дейности, които са основни нарушения на правото на ЕС и националното право. Те представляват основно нарушение на суверенитета на държавите членки и на ЕС като цяло. Според него това развитие е сериозна заплаха за сигурността на НАТО и основна атака срещу гражданите на ЕС, като води до дискриминация или различно третиране на хората, живеещи в ЕС. Вносителят на петицията призовава за бързо установяване на суверенитет над т. нар. „забранени“ територии с цел пълно прилагане на законодателството на ЕС и на държавите членки с всички средства, предвидени от законодателството, включително извънредни ситуации.

Link to the petition

Image with QR code