относно пирамидалната схема за измама от страна на дружеството „Arte y Naturaleza S.L.“, подобна на тази, извършена от Fórum Filatélico и Afinsa в Испания

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителката на петицията се оплаква от пирамидалната схема за измама от страна на дружеството „Arte y Naturaleza Gespart S.L.“, на която тя е станала жертва заедно с 19 360 други души. Вносителката на петицията отбелязва, че начинът на работа на дружеството е подобен на този на FORUM и AFINSA, които са признати за виновни от испанските съдебни органи. Вносителката на петицията отправя искане повдигнатите въпроси да бъдат обсъдени и евентуално разгледани заедно с други подобни случаи, внесени във връзка с пирамидални схеми. Първо, да се потърсят решения за подобряване на защитата на потребителите от заблуждаващи и престъпни дейности. Второ, да бъдат определени критерии и срокове за ефективна ликвидация на имуществото при производство по несъстоятелност. Това би предотвратило изтичането на времето и плащането на таксите, събирани от синдиците за намаляване или изчерпване на възможностите за възстановяване на инвестициите, направени от добросъвестни потребители, които са се доверили на това, че информацията, предоставена от дружеството преди започване на ликвидация, е била прозрачна и вярна. И накрая, да се гарантира ефективна защита от страна на институциите, така че да се предотврати извършването на такива пирамидални измами от такъв мащаб в бъдеще.

Link to the petition

Image with QR code